Opleidingen in Amerika

Welke studies kan ik volgen in Amerika?

Een beroepsopleiding duurt twee jaar en kan vergeleken worden met een Nederlands mbo 4- of vwo-diploma. Dit hangt ervan af of je een beroepsgericht programma volgt of een transfer programma. Beroepsgerichte programma's zijn o.a. de technische studies en verpleegkunde. Bij een tranfer programma heb je te maken met Liberal Arts vakken en een hoofdvak. Na een associate's degree kun je instromen in het derde jaar van een bacheloropleiding.

De bachelorstudie duurt vier jaar en wordt meestal uitgedrukt in het aantal credits dat behaald moet worden. Dit undergraduate programma bestaat uit Liberal Arts vakken, keuzevakken, hoofd- en bijvakken. Naarmate de studie vordert, word je vakgebied steeds specifieker. Wanneer het aantal credits zijn behaald en je de opleiding hebt afgerond, wordt aangegeven of het om een Bachelor of Arts (BA) of Bachelor of Science (BS) gaat.

Een masterstudie duurt 1 tot 3 jaar, afhankelijk van het studiegebied en het aantal credits dat vereist is. Er kan gekozen worden uit een beroepsgerichte master of een wetenschappelijke master. 

Een Foundation Year is een overbruggingsjaar van de Nederlandse middelbare school naar een bachelorstudie in Amerika. Het duurt 1 jaar en je kiest alvast een richting waarin je wilt studeren.

Minor in Amerika

Een minor duurt een semester is een onderdeel van je studieprogramma. Deze minor mag je vaak op een andere dan je 'eigen' hogeschool of universiteit volgen, zelfs in het buitenland! Wil jij dus tijdens je studie naar Amerika zonder studievertraging op te lopen? Dan is een minor in Amerika wat voor jou!

Vind jouw studie!*

* Bekijk de actuele studiebestemmingen in Amerika

Keuze gemaakt of hulp nodig bij het kiezen van de juiste studie?

Studeren in Amerika, Bachelors, Masters, Colleges, High-School en Taalcursussen 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.