Financiering van collegegeld in Amerika

Hoe financier ik mijn studie?

Wil je studeren aan een universiteit in Amerika, maar ben je bang voor het collegegeld? Hier zijn een paar oplossingen voor je om toch aan je studie in Amerika te kunnen beginnen! 

 

Studiebeurzen

Veel universiteiten in Amerika stellen beurzen ter beschikking voor (internationale) studenten om een studie aan de universiteit te kunnen bekostigen. De drie meest voorkomende beurzen zijn de need-based, merit-based en sportbeurs.

Need-based beurs
Bij deze beurs wordt gekeken naar het inkomen van de ouders van de student die aan de universiteit wil studeren. Er wordt een berekening gemaakt van het bedrag dat door jouzelf gefinancieerd kan worden en hoeveel er door de universiteit moet worden aangevuld. Wanneer de ouders over voldoende financiële middelen beschikken om de studie te betalen, kan er dus geen aanspraak gemaakt worden op deze beurs. Let wel op: niet elke universiteit werkt met een (volledige) need-based beurs.

Merit-based-beurs
Merit is het Engelse woord voor 'verdienste'. Er kan dus aanspraak gemaakt worden op deze beurs wanneer een student zeer goede cijfers heeft behaald op zijn voorgaande opleiding of toelatingstest, zeer getalenteerd is in iets of deelneemt aan een bijzondere activiteit. Ook hier geldt: niet elke universiteit werkt met deze beurs.

Sportbeurs
Op Amerikaanse scholen, colleges en universiteiten wordt veel aandacht besteed aan sport. Vaak hebben ze hun eigen sportteam en spelen die in een competitie tegen teams van andere universiteiten. De competitiviteit gaat zo ver dat er geld beschikbaar wordt gesteld voor studenten die goed zijn in een sport en een versterking zijn voor het team. 

 

Studiefinanciering meenemen*

Wanneer je een volledige bacheloropleiding gaat volgen in Amerika, kun je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen of je je studiefinanciering mee kunt nemen naar het buitenland. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de opleiding in ieder geval erkend zijn, d.w.z. dat de onderwijsinstelling geaccrediteerd moet zijn. Information Planet werkt uitsluitend met geaccrediteerde universiteiten in Amerika samen. Daarnaast moet de opleiding die je wilt volgen te vergelijken zijn met een Nederlandse hoger onderwijsopleiding. 

 *Voor de acutele regelingen rondom de studiefinancieringen verwijzen wij je graag naar de DUO website

Eigen financiering

Het is aan te raden om voor vertrek naar Amerika via een (bij)baan te sparen voor je studie in Amerika. Zo kun je tijdens je verblijf in Amerika genieten van je studententijd en hoef je je geen zorgen te maken over geld of een bijbaan te zoeken in Amerika. Een bijbaan nemen in Amerika is namelijk mogelijk, maar alleen als het zich op de campus bevindt. 

Studeren in Amerika, Bachelors, Masters, Colleges, High-School en Taalcursussen 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.