Toelatingseisen studie in Amerika

Wat heb je nodig om toegelaten te worden voor een studie in Amerika?*

Onze specialisten helpen jou uiteraard bij de inschrijving op een Amerikaanse universiteit of college. Gedurende de aanmelding zijn er een aantal stappen die nauwlettend doorlopen moeten worden en de documenten die aangeleverd moeten worden, moeten op orde zijn. Samen gaan we ervoor zorgen dat dit goed en op tijd gebeurd. 

Hieronder zie je een globaal overzicht van de aanmeldprocedure.

 School Diploma

Het is logisch dat je wellicht nog niet je middelbareschooldiploma hebt ontvangen op het moment dat je de aanmeldprocedure wilt starten. Dit is geen probleem, maar zodra deze ontvangen is, moet hij wel opgestuurd worden naar de universiteit of college in Amerika.

Cijferlijst

Dit document moet door jouw middelbare school aan jou worden verstrekt. Hierop staan al je vakken en cijfers voor je studie. Dit document zal net als je diploma officieel in het Engels worden vertaald als deze in het Nederlands wordt aangeleverd. 

Identiteitsbewijs

Je kunt een kopie van je paspoort of identiteitskaart gebruiken. Let wel op dat je Identiteitsbewijs niet al verlopen is of binnen 1 jaar verloopt! 

Visum

Om als 'buitenlander' te verblijven en studeren in Amerika, heb je een visum noidg. Zonder visum kun je je niet aanmelden voor een studie op een Amerikaanse universiteit of college. Wij helpen je graag bij jouw visumaanvraag!

Motivatiebrief

In Amerika bekend als persoonlijke verklaring. In de brief moet je uitleggen waarom je in Amerika wilt studeren, waarom je de universiteit hebt gekozen en hoe je een relatie hebt met het gekozen vakgebied. Je kunt ook je plannen en dromen voor de toekomst in het veld noemen. Brieflengte mag het A4-formaat niet overschrijden. Met de motivatiebrief helpen we je natuurlijk graag!

Referentie

De beste twee referenties zijn van je docenten die je het beste kennen. Ze moeten beschrijven hoe ze jou, je persoonlijkheid kennen en je positieve en sterke punten benadrukken. Heb je al ervaring in het werkveld van de richting van studie, dan kun je een aanbevelingsbrief van de werkgever bijvoegen.

Engels certificaat

Het meest geschikt voor Amerikaanse universiteiten zijn CAE- of IELTS-certificaten. Welke scores je moet behalen, verschilt per universiteit, dus we waarschuwen je altijd voor de punten die je nodig hebt.

 

*Voor de actuele toelatingseisen neem contact op met één van de studeerspecialisten. 

Studeren in Amerika, Bachelors, Masters, Colleges, High-School en Taalcursussen 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.