Foundation Year in Amerika

Wat is een Foundation Year?

Een Foundation Year is een eenjarige studie in het buitenland. Je krijgt tijdens een Foundation Year les van ervaren docenten en werkt in kleine groepen. De vakken die je volgt hebben te maken met de studierichting waarin jij studeert. Dit kan bijvoorbeeld Business, Engineering, Sociology of Criminology zijn. Je bereidt je dus echt alvast voor op de studie die je na het Foundation Year wilt doen!

Wanneer je de studie hebt afgerond, kun je aan een bacheloropleiding aan een buitenlandse universiteit beginnen. Je kan het dus zien als een overbruggingsjaar van het Nederlandse (v)mbo naar het buitenlandse hoger onderwijs en het vergelijken met het propedeusejaar in Nederland. Bovendien bereid je je met een foundation year al voor op de vreemde taal (vaak Engels) die ook tijdens je bacheloropleiding gesproken wordt!

 

Wat zijn de voordelen van een Foundation Year?

 • Verhoogde toelatingskansen
  Via een Foundation Year heb je vaak veel grotere toelatingskansen, ook tot hoger gerankte universiteiten als je de juiste foundations kiest.
 • Kleinere cultuur shock
  Met alleen nog ervaring in een buitenlands onderwijssysteem, waar elk essay van belang is, kan het voor sommige studenten beangstigend zijn om in Amerika te studeren. Daarom krijg je tijdens het nuljaar meer steun van docenten en universitair personeel.
 • Taalverbetering voor Bachelors
  Als je uitblinkt in een professioneel onderwerp, maar je Engels zwakker is dan je zou willen, is de Foundation de juiste keuze voor jou!
 • Automatische stappen richting de bachelor opleiding
  Als je wilt doorgaan met de bacheloropleiding aan dezelfde universiteit waar je de Foundation Year hebt gevolgd, hoef je de aanvraag niet opnieuw in te dienen; je gaat automatisch door naar het eerste jaar.

Kies jouw studie*

*Bekijk de actuele studiebestemmingen voor een Foundation Year in Amerika.

Studeren in Amerika, Bachelors, Masters, Colleges, High-School en Taalcursussen 5/5 6
Wij gebruiken cookies. Deze site maakt gebruik van cookies services voor customised adds en om het verkeer in kaart te brengen voor analyse doeleinden. ik ga akkoord met deze voorwaarden.